Slătineanca Diana Țolu, ARGINT la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

0
3722

Slătineanca Diana Țolu a participat la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (EGMO 2020) care urma să se desfășoare în perioada 14-21 aprilie 2020 în Olanda.


Situația mondiala creată de pandemia virotică a făcut ca organizatorii și comisia internațională a acestei olimpiade să ia decizia desfășurării acesteia online.
România a fost reprezentată de elevele Alexandra Timofte (Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu”, Bucureşti), Amina Abu Shanab şi slătineanca Diana Ţolu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti) şi Lucia Rîşnoveanu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanţa). Echipa este condusă de domnul profesor Mihail Bălună (Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Bucureşti) şi de doamna profesor Anca Băltărigă (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti).
Probele au durat trei ore, iar în urma evaluării lucrărilor , slătineanca Diana Țolu a obținut medalia de argint
Și în 2019, Diana a avut aceeași performanță la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete și la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Federația Rusă.
Olimpiada Europeană de Matematica pentru Fete este singura olimpiadă internațională de științe care se adresează exclusiv elevelor de liceu, pasionate de matemática, dincolo de programa școlară clasică. În 2016 competiția a fost organizată în România.
Faptul că s-a putut ține și în aceste condiții, îi determină pe organizatori să ia în calcul ca pe viitor competiția să se desfășoare online.
‘Desfășurarea acestei competiții prin intermediul internetului dovedește cât de mult s-ar putea schimba modalitățile de a desfășura competiții științifice la toate nivelurile în viitor. Menționăm că primul concurs național de matematică și unul dintre primele din lume a fost organizat de Societatea Gazeta Matematică (ulterior Societatea de Științe Matematice) în 1912’, au anunțat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here