Alexandru Stănescu vine în ajutorul fermierilor cu legea anti-secetă

0
894

Președintele Comisiei de Agricultură din Parlament, deputatul PSD Olt, Alexandru Stănescu, a finalizat un proiect de lege care urmează să fie depus în această săptămână la Parlament, pentru toți producătorii agricoli care au terenurile afectate mai mult de 30 la sută din cauza secetei sau a altor fenomene meteo extreme.

”Pierderile financiare înregistrate de producătorii agricoli ca urmare a calamităţilor naturale, pot periclita în multe cazuri, reluarea procesului de producţie şi determină mari dificultăţi în rambursarea creditelor angajate de aceştia. Seceta excesivă, inundaţiile şi temperaturile scăzute produc importante pabuge în agricultură. Pentru a veni în sprijinul agriculturii este necesară elaborarea unui act normativ care să prevadă mecanisme economice specifice pentru protejarea producătorilor agricoli confruntaţi cu aceste fenomene. Sectorul agricol din România este puternic afectat de secetă. Fenomenul s-a agravat începând cu luna ianuarie 2020 și a avut diferite intensități la nivelul țarii. În conformitate cu datele furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în perioada ianuarie-aprilie 2020 cantitatea de precipitații s-a redus drastic. Pe aproape 40% din teritoriul României se manifestă seceta pedologică extremă”, specifică Alexandru Stănescu în expunerea de motive pentru proiectul de lege.

Această lege prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv acordarea de compensații producătorilor agricoli afectați de efectele fenomenelor meteorologice nefavorabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here