Sărbătoriile Pascale în timp de pandemie

0
945


În acest week-end credincioșii ortodocsi vor sărbători Floriile. Pentru că pandemia a închis înclusiv bisericile, anul acesta credincioșii vor putea primi ramurile de salcie acasă.


Episcopia Slatinei și Romanaților anunță că: “pelerinajul de Florii se suspendă anul acesta. Ramurile de salcie sau finic vor fi binecuvântate în biserică și vor fi distribuite, de către voluntari, credincioșilor din parohie care solicită aceasta. Voluntarii vor purta măşti şi mănuşi de protecţie.”
Credincioșii nu vor avea acces nici la slujbă, vor putea să ia Lumină doar daca stau în fața locuinței.
“La ora 00.00 din noapte, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, credincioșii mireni, având candelele aprinse, pot ieşi la ferestre şi balcoane sau în curțile caselor lor, adresându-se unul către altul, de la distanța de 2 m, cu salutul pascal Hristos a înviat! și răspunsul Adevărat a înviat!, fără a deranja pe alţi vecini care nu doresc să participe la această sărbătoare.”, anunță Epsicopia Slatinei și Romanaților.
Preoții îi pot spovedi şi împărtăși pe credincioși in continuare doar la domiciliu. La intrarea în locuinţa credincioşilor, preotul va utiliza încălţăminte de unică folosinţă şi mască sanitară, se va spăla pe mâini cu apă şi săpun şi cu dezinfectant, va folosi doar o carte de cult şi epitrahil, trusa liturgică pentru împărtăşirea celor bolnavi, obiecte care vor fi atât anterior, cât și ulterior dezinfectate.
Totodată reprezentanții Episcopiei atrag atenția preoților să respecte dispoziţiile autorităţilor de stat, în caz contrar, vor suporta sancţiunile prevăzute de lege.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here