Asociația medicilor de familie a cumpărat viziere pentru cabinetele medicale

0
1395

Medicii de familie au primit viziere, măști și mănuși din partea Asociației medicilor de familie din Olt. Mulți au fost nevoiți să improvizeze după ce pe piață acestea s-au găsit cu mare greutate.

„Săptămâna trecută, ne-au ajuns vizierele, am trimis câte două în fiecare cabinet, chiar și trei acolo unde erau două asistente. Sunt 232 de cabinete în județ. Ajutăm chiar și medicii care nu au cotizat niciodată”, a spus medicul Mihai Ungureanu.

Asociația medicilor de familie Olt încearcă să cumpere și 11.000 de măști care să ajungă în cabinete. Acestea sunt în continuare greu de găsit pe piață.

„Avem promisiuni pentru măști, măcar câte o cutie să trimitem în fiecare cabinet. Prețurile au crescut foarte mult. Sunt furnizori care ne-au promis că ne trimit, apoi ne-au comunicat că nu mai au pe stoc. Am ajuns să ne ploconim să ne trimită măști. Cei de la Unifarm ne-au spus că nu au pe stoc. Am reușit să găsim unele simple, dar sub 6 lei nu ni le dă nimeni. Înainte de a izbucni criza o mască simplă era 50 de bani, acum costă 5,7 lei, 6 lei, iar în farmacii sunt chiar și 10 lei, dar nu se găsesc. Măștile care oferă protecție ridicată, cele de tipul FFP3 costă 45 de lei. Mănușile de la 20 de bani sunt acum 2 lei”, a adăugat medicul.

Materialele de protecția au fost binevenit pentru medicii de familie, deși cei mai mulți aveau pe stoc.
‘Am primit trei viziere. Aveam cumpărate, dar sunt binevenite fiindcă trebuiesc schimbate. Cei drept în ultima perioadă, numărul celor care s-au prezentat la cabinet a scăzut. Am în medie 20 de pacienți pe zi. Foarte puțini comparative cu numărul de pacienți ce vin în mod normal la cabinet’, a declarat medicul de familie Dorian Costescu.
Sunt și medici care au primit viziere deși nu fac parte di Asociația medicilor de familie. Aceștia și-au cumpărat material de protecție pentru a prevenii răspândirea virusului.
‘Mi-am cumpărat viziere și tot ce este necesar. Eu nu fac parte din Asociația medicilor de familie, așa că nu am așteptat nimic. M-am pregătit cu tot ce este nevoie. Am cumpărat tot atât pentru mine, cât și pentru asistentă’,a spus Viorel Dumitrescu, medic de familie.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here