Legumicultorii pot să se înscrie în Programul ‘Tomata’ până la 15 mai

0
1030

Programul ”Tomata” continuă și în anul 2020, iar termenul limită de înscriere în program este 15 mai, iar termenul limita de valorificare a productiei este 15 iunie 2020, inclusiv.


„Începând de astăzi am trimis către toate primăriile o informare despre Programul ‘Tomata’. Dat fiind situația actuală, dosarele vor putea fi trimise prin posta. Pentru alte informații, specialiștii DAJ Olt le vor sta la dispoziție”, adeclarat Ion Anuța, director adjunct DAJ Olt.
Anul acesta au fost aduse unele modificări programului. Reprezentanții DAJ vor face verificări la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.
În plus, pentru a avea siguranță că tomatele ce vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să dețină un registru de evidența a tratamentelor de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare.
Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here