Frica ne imbolnaveste! Sfatul psihologului: Gasiti-va ocupatii placute in casa si mai inchideti televizorul!

0
721

Trecem printr-o perioada grea! Care se manifesta prin frica, ce se activeaza mai mult decat oricand acum, cand stam in case si nu stim cum sa gestionam aceste temeri.

Pe unii ne paralizeaza, ne paralizeaza mintea, sufletul si in aceasta stare nu ne mai putem controla. In timp ce altii constientizeaza ca avem nevoie sa fim lucizi, avem nevoie de solidaritate. Notiunea ca suntem un „tot” nu a fost inteleasa pana acum. Ceea ce se intampla in lume, binele sau raul nostru depinde de celalalt de langa noi. Ar trebui sa vedem oportunitatile pe care ni le ofera aceasta perioada. In orice situatie nefasta, de mare dificultate exista si o parte pozitiva. Partea pozitiva de care ne putem agata ca sa putem merge inainte. Trecem prin aceasta experienta fara precedent, trebuie sa invatam sa facem lucrurile diferit. Normalitatea de pana acum a fost o holograma, o realitate virtuala. Normalitatea noastra devenise anormala. Sta in puterea noastra sa o facem mai usoara. Psihologul Camelia Tita, crede ca aceasta problema cu care ne confruntam, ar trebui sa ne uneasca.
„Sa ne amintim ca avem o familie! Intalnesc persoane si situatii in care parintii nu isi cunosc efectiv copiii. Merg la munca zi lumina, copiii sunt angrenati in diverse activitati, si abia daca se intalnesc. Suntem obligati sa ne reinventam, sa punem creativitatea la incercare, sa fim mai mult prezenti pentru cei dragi.” Trebuie sa ne spunem tot timpul si asta va trece! Si cum va trece depinde doar de noi, daca alegem sa iesim mai puternici din aceasta incercare, sau clacam. Exista investigatii stiintifice care certifica faptul ca teama ne imbolnaveste! Optimismul este emotia care intareste sistemul imunitar, indeosebi in aceasta situatie fara precedent cu care se confrunta lumea. Gasiti-va ocupatii placute in casa si mai inchideti televizorul!

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here