Spitalul Județean, prioritate zero pentru CJ Olt

0
797

România se află în prezent în Stare de Urgență din cauza pandemiei de COVID 19, iar autoritățile se așteaptă ca situația să se agraveze de la o zi alta.


Consiliul Județean acționează prompt în lupta cu noul coronavirus chinezesc. Pentru cetățenii care vor ajunge în urgențe la Spitalul Județean a alocat bani pentru mănuşi, combinezoane, măşti, dezinfectanţi de mai multe tipuri, săpun lichid, filtre pentru izoletă sau termometre infraroşu. Mare parte din aceste materiale au fost achizitionate si au ajuns deja în judeţ.
La începutul lunii, Consiliul Judeţean Olt a alocat 250.000 de lei pentru achiziţionarea materialelor necesare instituţiilor care vor interveni în situații de criză epidemiologică. Acești bani au fost alocați din Fondul de rezervă al județului.


În prezent, reprezentanții Consiliului Județean și Spitalul Slatina poartă discuții pentru a aloca o parte din sumele bugetate pentru aparatură medicală nouă, mai exact achiziția unor ventilatoare mecanice.
Astfel, autoritățile vor să ia din timp măsuri pentru a face față unui eventual val de pacienți infectați cu coronavirus, dacă vor fi în stare gravă.
“Luăm în calcul să renunţăm la o parte din aparatura pentru care alocasem deja fonduri, aparatură care în acest moment nu este vitală, iar banii respectivi să-i dirijăm către achiziţia de ventilatoare mecanice”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.
Acestea nu sunt singurele măsuri luate de CJ Olt în ceea ce priveste investițiile din spital. De curând au fost accesate fonduri europene pentru proiectul ce vizează „Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv de investiții finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Prin acest proiect urmează să fie achiziționate echipamente specifice necesare Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, echipamente performante, la standardele impuse de legislația în vigoare, inclusiv un computer tomograf.
Proiectul are o valoare totală de 4.34 milioane lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 4.25 milioane lei și reprezintă 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

În acest moment, în județ, avem confirmate două cazuri de coronavirus; bărbatul de 51 de ani din Caracal și tânărul de 22 de ani, din Slatina, ambii fiind internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Totodată în centrele de carantină se află 60 de persoane, iar izolate la domiciliu sunt 411.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here