Peste 500 de kilograme de pește confiscate de polițiști

0
705

Polițiștii olteni au depistat în trafic patru bărbați care transportau peste 50 de kg de pește. Acesta provenea din braconaj piscicol.

În noaptea de 13/14 martie, acționând pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana, însoțiți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au depistat în trafic patru persoane care transportau cu un autoturism o barca pneumatică.

În urma verificărilor efectuate, în portbagajul autoturismului au fost găsiți 6 saci, în care se aflau plase monofilament și pește.

Din primele cercetări, se pare că, în noaptea de 13/14 martie 2020, cele patru persoane ar fi pescuit ilegal, pe raza comunei Milcov, pe balta adiacenta râului Olt, cu denumirea Cacova, cu plase monofilament ,cu dimensiunile cuprinse intre 35mm-70mm, având o lungime totală de aproximativ 1.050 metri. Totodată, în plasele monofilament au fost găsite 54 de kilograme de pește, speciile caras și biban.

Cantitatea de 54 de kg pește urmează a fi valorificată în condițiile legii.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here