25 de percheziții în Olt, Argeș, Vâlcea și București

0
1030

Oamenii legii au descins , astăzi, în locații din trei județe. Cele mai multe percheziții au fost făcute în Olt, 21, capitala-2, și câte una în Vâlcea și Argeș.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, IPJ Bucureşti şi IPJ Argeş au efectuat percheziţii domiciliare la sediile unor persoane fizice şi juridice în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deşeuri reciclabile.

‘În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2018-2023, reprezentanţii a patru societăţi comerciale au achiziţionat deşeuri de ambalaje în cantităţi însemnate, în valoare totală de peste 7.000.000 lei, de la persoane fizice, în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile.
Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri’, se arată în comuncatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.
Potrivit aceleași surse investigațiile vizează 21 persoane fizice şi 4 persoane juridice. Totodată, au fost puse în executare un număr de 3 mandate de aducere în vederea audierii persoanelor implicate.
Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 1.500.000 de lei.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here