Făra probleme în județul Olt

0
71

Începând cu ora 20.00, județul nostru a ieșit de sub avertizarea Codului Portocaliu, rămânând sub avertizare Cod Galben până mâine la ora 10.00. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Judetului Olt:

“Din fericire, nu au fost înregistrate situații deosebite, fenomenele meteorologice care s-au manifestat pe tot parcursul zilei nu au fost unele deosebite care să pună în pericol viața sau bunurile materiale ale oamenilor. Situația a fost monitorizată permanent la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, fiind menținută o comunicare directă cu reprezentanții autorităților locale din județul Olt, precum și cu celelalte autorități cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și/sau fenomene meteorologice periculoase”.

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt va asigura supravegherea în permanență a cursurilor de apă, iar în cazul apariției unor probleme să informeze imediat factorii decizionali din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt pentru luarea măsurilor necesare. Pe aceasta cale, reprezentantii Prefecturii Judetului Olt:

“Mulțumim tuturor cetățenilor din județul nostru pentru modul în care au înțeles să respecte recomandările autorităților locale și județene și îi asigurăm ca vom fi în permanență pregătiți să acționăm pentru a le asigura un grad ridicat de protecție”.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire în Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here