ACŢIUNE PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT CORESPUNZĂTOR DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ

0
141

În perioada 23-25 august, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat o acțiune, cu efective mărite, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și sancționarea abaterilor la regimul rutier.

Activitățile au avut loc în localitățile Slatina, Corabia, Drăgănești-Olt și comunele arondate ale acestora, fiind desfășurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 150.000 de lei. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 700 de persoane, fiind constatate 19 infracțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, fiind retrase și 12 certificate de înmatriculare. Prin activitățile desfășurate s-a urmărit, în principal, prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri sau cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea persoanelor urmărite, dispărute sau a celor care au încălcat măsuri preventive.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități de verificare a 35 de societăți comerciale, ocazie cu care, pentru abaterile constatate, au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind constatată și o infracțiune potrivit Legii 86/2006.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și prevenirea oricăror situații de risc.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here