Focar de pediculoză la Școala din Vulpeni. Copiii s-au întors cu păduchi, din vacanță

0
1214

Mai mulți elevi  din Școala din Vulpeni au fost depistați cu păduchi. DSP Olt anunță că în urma triajului epidemiologic efectuat după vacanța Sărbătorilor Pascale au fost depistate 8 cazuri de pediculoza în unitatea de învățământ din Vulpeni.

Potrivit aceleași surse, după prelucrare, din cele 8 cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului efectuat la 7 zile de la depistare, au rămas în evidenta 5 cazuri.

‘În data de 15.05.2024, s-a deplasat un echipaj din D.S.P. Olt- Serviciul de Control în Sănătate Publica la Școala Gimnaziala Vulpeni, care a constatat  ca cele 5 cazuri de pediculoza erau izolate la domiciliu; cazuri monitorizate de personalul medical. Au fost făcute următoarele recomandări:- aplicarea tratamentului specific, conform prescripției MF, tuturor membrilor familiei,- respectarea igienei personale si a lenjeriei,- identificarea tuturor contacților pentru toate cazurile de pediculoza( colectivitate si familie) ,- urmărirea eficientei tratamentului aplicat prin recontrol la 7 zile’, se arată în comunicatul DSP Olt.

In urma masurilor aplicate de cadrele medicale din comuna au rămas 2 cazuri, iar ulterior, s-a constatat că a  recidivat pediculoza, rezultând în total un număr total de 4 cazuri.

‘În aceeași zi medicul de familie  a transmis că 2 copii aflați în lista sa de capitație au fost recontrolați urmând ca aceștia să primească aviz de intrare în colectivitate. În concluzie, la acest moment, la Școala Gimnazială Vulpeni se află în monitorizare și tratament 2 cazuri de pediculoză’, se arată în același comunicat.

Astăzi o echipa din D.S.P. Olt- Serviciul de Control în Sănătate Publica la Școala Gimnaziala Vulpeni va face verificări la fața locului pentru verificarea respectării recomandărilor impuse.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here