Programul ”Împreună prindem curaj” a fost implementat la Liceul ‘Petre Pandrea’

0
897

În perioada aceasta Liceul Teoretic ,, Petre Pandrea ’’ Balș  a implementat Programul de prevenire a violenței și infracțiunilor din mediul școlar Împreună prindem curaj”.

Programul își propune realizarea unor activități complexe și integrate de prevenire și combatere a violenței din mediul școlar în scopul creării unui climat sigur și incluziv.

‘Programul Național ,,Împreună prindem curaj” este finanțat și de Ministerul Educației și are ca scop diminuarea cazurilor de violență în mediul școlar,  Centrul Județean de  Resurse  și Asistență Educațională Slatina, jud. Olt, fiind partener în acest program. La nivelul liceului nostru au participat 21 de cadre didicatice care au desfășurat activități specifice programului la peste 465 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal. Zilele acestea a avut loc activitatea de încheiere a programului și un atelier cu tema: ,,SUNT, COMUNIC, ACȚIONEZ CU COPILUL MEU”. La atelier au participat părinți și profesori, care au lucrat, au pus întrebări și s-au bucurat că au petrecut împreună timp de calitate”, a declarat directorul unității de învățământ, Marian Anghel.

Echipa de proiect a fost alcătuită din directorul, Anghel Marian, directorul  adjunct, Olteanu Cristina și profesorul coordonator, Floreșteanu Cornelia.

La nivel național fiecare proiect şcolar a primit finanţare în valoare de maximum 4.000 de lei, iar bugetul total al programului este alocat de Ministerul Educaţiei prin Mecanismul Naţional de Susţinere a Prevenirii Criminalităţii, gestionat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here