Mii de cărți au fost donate către 6 școli și o bibliotecă din mediul rural

0
1482

Proiectul educațional „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII mai bun” continuă să doteze biblioteci școlare din mediul rural cu cărți. Proiectul este inițiat de Asociația „Educația este Putere” în colaborare cu Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Slatina, filială a USAMV București și este la cea de a doua ediție.

‘Cu bucurie și recunoștință, anunțăm încheierea celei de-a doua ediții a Proiectului Educațional Național „„Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII mai bun”!”. Fiecare moment al acestei călătorii a fost o oportunitate de a învăța și de a inspira, iar fiecare carte donată a fost un dar prețios, purtător de cunoaștere și speranță. Prin angajamentul și devotamentul celor peste 700 de cadre didactice, elevi si studenti, acest demers nobil a prins viață, facilitându-ne accesul către bibliotecile a șase unități de învățământ din județele Olt, Argeș și Prahova. Această frumoasă colaborare reprezintă un tribut adus nu doar actului de dăruire, ci și înțelepciunii colective care poate fi atinsă atunci când comunitatea educațională se unește într-un efort comun. Suntem profund recunoscători pentru sprijinul neîncetat și implicarea activă a cadrelor didactice și a studenților Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina. Eforturile lor altruiste și pasiunea pentru educație au fost fundamentale în succesul acestei inițiative. Le mulțumim din inimă pentru contribuția lor inestimabilă și pentru că au făcut posibilă realizarea acestui proiect extraordinar. Împreună cu dumneavoastră, toți cei care ne-ați fost alături, am fost parte dintr-un act colectiv de generozitate și solidaritate, modelând astfel un viitor mai luminos pentru cei din jurul nostru. Educația este cheia către un viitor mai prosper și mai echitabil, iar fiecare pas pe care îl facem în această direcție aduce o schimbare reală și semnificativă’, a declarat Claudia Trușcă, Director PR, Asociația „Educația este Putere”

Obiectivul campaniei a fost acela de a găsi o soluție la fenomenul de abandon și părăsire timpurie a școlii, o realitate serioasă, complexă, generată de o multitudine de cauze, adesea suprapuse, care necesită în consecință o diversitate de modalități de adresare și combatere.

Sute elevi din patru școli din Olt, una Argeș și Prahova.

Potrivit aceleași surse  cărțile donate au fost redirecționate căte elevii Școlilor din Găneasa,  Fălcoiu,  Grădinari, Dobrețu, Nucșoara de Jos, Prahova, „Naum Râmniceanu” Corbi, Argeș, dar și la „Nicolae Truță” Dobrețu, Olt.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.