Patru spitale din Olt au primit finanțare prin PNRR, pentru digitalizare

0
1321

Cu fonduri din PNRR vor fi implementate proiecte ce implică investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților medicale din Corabia, Caracal , Balș și Slatina.

Proiectele au fost declarate eligibile de Ministerul Sănătății, iar în perioada următoare vor fi semnate și contractule de finanțare.

Administrația publică locală din orașul de pe malul Dunării a anunțat că urmează implementarea proiectului “Digitalizarea Spitalului Orășenesc Corabia” – proiect propus de primarul orașului Corabia, ing. Iulică Oane, în valoare de 1.467.574,05 lei (inclusiv TVA). Proiectul va fi realizat prin Planul Național de Redresarea și Reziliență 2022,Componenta 7- Transformare digitală ,Investiția I 3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice.
Potrivit proiectului urmează să fie implementate sisteme informatice spitalicești integrate ( SIS ) pentru conectarea tuturor sistemelor de înregistrare și administrare digitale ,și care ar permite completarea computerizată a comenzii medicului pentru tratamentul pacienților aflați sub îngrijirea sa , astfel ca medicii să acceseze elementele SIS de la pat ; digitalizarea interacțiunii cu terți (pacienți ,societăți comerciale ,etc) ; digitalizarea fluxurilor interne specifice și instituționale (suport) /digitalizarea proceselor ; pregătirea sistemului pentru interoperabilitate cu alte instituții / unități sanitare respectiv pentru integrare / consolidare și replicare date ; cursuri de formare pentru angajați .

Digitalizarea Spitalului Orășenesc Corabia va aduce o serie de avantaje, inclusiv îmbunătățirea eficienței, accesului la informații medicale, coordonarea îngrijirii pacienților, reducerea erorilor medicale și creșterea calității serviciilor medicale’’, anunță reprezentanții Primăriei Corabia.

Și autoritățile din Balș au primit finanțare pentru proiectul ‘Sistem eHealth, integrat si interoperabil in cadrul Spitalului Orășenesc Balș’. Totodată au fost aprobate și proiectele Modernizarea sistemelor informatice şi infrastructurii digitale în Spitalul Municipal Caracal”  și Digitalizarea activității Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Proiectul de la SJU Slatina are o valoare de peste 891.000 euro și despre care reprezentanții CJ Olt au declarat că: ‘Pe termen mediu și lung, obiectivul principal presupune ca toată activitatea specifică din cadrul spitalului să poată fi realizată digitalizat, spitalul dispunând astfel, de un Sistem Informatic Integrat funcțional, în toate departamentele și secțiile unității.Această investiție, cu o durată de implementare de 22 de luni, va aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în sistemul nostru medical, consolidând calitatea și eficiența serviciilor oferite pacienților noștri.’

La nivel național proiectele a 207 spitale au fost finanțate prin PNRR.

„Am aprobat finanțarea pentru digitalizarea a 207 spitale din toată țara. Aproximativ 150 de milioane de euro este valoarea totală a proiectelor aprobate, cu fonduri europene prin PNRR. Un pas fundamental pentru digitalizarea reală a sistemelor clinice și non-clinice din spitalele publice românești. Digitalizarea nu este un scop în sine. Însă îmbunătățirea și simplificarea proceselor din sistemul de sănătate, prin digitalizarea strategică a tuturor componentelor din sănătate este.Echipa de la Ministerul Sănătății a acționat ireproșabil și a derulat în timp record cred, toate componentele principale din programul de digitalizare. Structurile centrale, CNAS și unitățile spitalicești”, a spus ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.