“Biblioteca lui Moș Crăciun”- un proiect pentru școlile din mediul rural

0
2139

Proiectul educațional „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII mai bun” vine să doteze biblioteci școlare din mediul rural cu cărți. Proiectul este inițiat de Asociația  „Educația este Putere” în colaborare cu BeEducated SRL și Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Slatina, filială a USAMV București.

Inițiativa vine ca o soluție la fenomenul de abandon și părăsire timpurie a școlii, o realitate serioasă, complexă, generată de o multitudine de cauze, adesea suprapuse, care necesită în consecință o diversitate de modalități de adresare și combatere.

Proiectul a fost lansat la începutul lunii noiembrie la nivel local și județean, însă în prima săptămână de la debut s-au alăturat inițiativei noastre peste 25 de unități de învățământ din mediul preuniversitar și universitar din toată țara printre care putem menționa Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul ASE București, CJRAE Olt, Muzeul Județean Olt,  Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina, Școala Gimnazială Traian, Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitresti, Școala „LEON Dănăilă” Darabani, Colegiul Național „Silvania” Zalău, Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” Arad și Liceul Teologic Penticostal Arad.

“Prin intermediul proiectului educațional ,,Biblioteca lui Moș Crăciun, pe principiul FII MAI BUN!” urmărim creşterea  gradului de  implicare a comunităţii educaționale locale și naționale  în  soluţionarea  situațiilor ce prezintă risc de abandon şcolar prin crearea unor medii favorabile învățării.
Obiectivul nostru principal const
ă în dotarea bibliotecilor grupului țintă cu resurse pedagogice informaţionale: carte, presă, CD, DVD necesare elevilor şi cadrelor didactice în funcţie de programele de instruire şi nevoile de perfecţionare metodică”, a declarat Victor Tița, reprezentant al Asociației „Educația este Putere”.

Campania umanitară se va derula până în data de 16 decembrie, urmând ca până la finalul lunii ianuarie 2023 cărțile donate să ajungă la  cele 10 unități de învățământ cu risc crescut de abandon școlar identificate în județul Olt.

Până la această oră au fost făcute donații constând în mai multe volume de carte de literatură, dar și culegeri pentru pregătire elevilor pentru examenele finale

“Invităm cât mai multe instituții să se alăture proiectului nostru astfel încât sprijinul pe care ne dorim să îl oferim beneficiarilor să fie pe măsura nevoilor acestora în ceea ce privește materialele educaționale necesare fiecăruia’’, a completat Tița.

În Olt donațiile pot fi aduse la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, Str. Strehareti nr 150.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.