Zi de zi, la orice oră, angajații CAO sunt prezenți la intervenții de urgență. Nu vorbim despre țevi sparte ci despre canalizari și stații de pompare blocate cu gunoie. Efectiv, canalizarea s-a transformat în ghenă de gunoi, iar singurii vinovați sunt slătinenii ce aleg să arunce în vasul de toaletă sau chiuvetă ce nu îți trece prin cap. Găleți, cârpe, scutece de unică folosință și alte resturi blochează canalizarea.
Electropompa de pe strada Nucului a cedat din cauza unui “dop ” de 5 kilograme de servețele umede și deșeuri textile. Slătinenii au transformat canalizarea in ghenă de gunoi. Zilnic angajatii CAO scot din canalizare zeci de kilograme de gunoie ce nu fac altceva decat sa blocheze sistemul și să arda pompele de epurarea. “O electropompă de la SPAU de pe strada Nucului, din Municipiul Slatina a fost înfundată cu deșeuri textile și reparată, cu greu, de angajații Companiei de Apă Olt. 5 kilograme de șervețele umede și deșeuri textile au fost scoase din electropompă. Pentru că aceasta era blocată de deșeuri, din cauza neglijenței cetățenilor care locuiesc în zonă, apa menajeră putea în orice moment, să refuleze pe stradă, în curțile cetățenilor și agenților comerciali’’, au anunțat reprezentanții CAO
Situația de pe strada Nucului nu este noua, și nici singulară. În 20% din situații pompele, ce sunt reparate de zeci de ori ajung să nu mai poată fi folosite. Aici nu se vorbește doar despre pierderile financiare ale companiei, ci si de neplăcerile provocate oamenilor. Mirosul insuportabil din refularea canalizarii sunt două din inconvenientele provocate.
Pompa de pe strada Nucului a fost schimbată in urmă cu câteva luni, după ce aceasta a fost infundată cu cârpe și alte deșeuri ce in mod normal ar trebui să ajungă la ghena de gunoi. Achiziționarea unei pompe noi costă in medie 3000 de euro. Reprezentanții CAO fac din nou, apel la cetățeni și agenți comerciali să nu mai arunce în vasul de toaletă, în chiuvetă sau în rețeaua de canalizare deșeuri menajere.
“Pentru a evita astfel de incidente neplăcute și pentru a avea un oraș curat și frumos, așa cum ne dorim cu toții, Compania de Apă Olt face, din nou, apel la cetățeni și agenți comerciali să nu mai arunce în vasul de toaletă, în chiuvetă sau în rețeaua de canalizare deșeuri menajere: ulei folosit și resturi alimentare, șervețele umede, scutece, absorbante, ață dentară, betisoare de urechi, hârtii și resturi alimentare, medicamente, măști sau mănuși de protectie, jucării sau alte obiecte în vasul de toaletă, deșeuri textile ( carpe) și păr”, au completat reprezentanții companiei.
Atentie! Numai hârtia igienică se aruncă în vasul de toaletă, gunoiul menajer se arunca la cosul de gunoi!
Redactor: Georgeta Trușcă