SERVICIUL DE PROBAŢIUNE OLT ARE UN NOU SEDIU

0
1285

Incă de la finalul lunii trecute Serviciul de Probatiune Olt şi-a mutat sediul, în incinta Winmarkt Slatina, din municipiul Slatina, bulevardul Alexandru loan Cuza, nr. 20, etajul 3.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Probațiune Olt, care până acum funcționa în incinta Tribunalului Olt, mutarea de sediu a fost un imperativ necesar în contextul dezvoltării sistemului de probațiune românesc și al creșterii numărului de persoane aflate în supravegherea celor 15 consilieri de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune Olt.

‘Noul sediu al Serviciului de Probațiune Olt oferă condiții moderne pentru desfășurarea activităților specifice, de care vor beneficia atât persoanele aflate în supraveghere, cât și consilierii de probațiune. Serviciul de Probațiune Olt este una din cele 42 de structuri locale ale Direcției Naționale de Probațiune, ce reprezintă sistemul de probațiune românesc, și își desfășoară activitatea în cadrul sistemului justiției penale din România’, a declarat Elena Duțan, reprezentant PR al Serviciului de Probațiune Olt.

Conform aceleași surse în prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Olt se află aproximativ 2000 de persoane majore și minore din județul Olt. Dintre acestea, 50% au comis infracțiuni la regimul circulației rutiere, 15% infracțiuni cu violență, 12% infracțiuni patrimoniale, 10% infracțiuni contra libertății și integrității sexuale și restul de 13% au comis diverse infracțiuni prevăzute de Codul Penal. Printre persoanele care se află în supravegherea Serviciului de Probațiune Olt se află și persoane liberate condiționat din diverse penitenciare din România, ce au comis infracțiuni de o gravitate sporită.

Una dintre cele mai importante misiuni ale sistemului de probațiune este contribuția sa la siguranța comunității prin reintegrarea socială a persoanelor ce au săvârșit fapte de natură penală, în activitatea de supraveghere punându-se accent pe îndreptarea conduitei și utilitatea socială a persoanelor ce execută pedepse penale în libertate.

Redactor: GeorgetaTrușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here