Informatii utile absolvenţi LICEU promotia 2024

0
160

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt reaminteste absolvenţilor de liceu care nu au promovat sau nu au participat la examenul de bacalaureat ca au posibilitatea sa se inregistreze la sediile noastre din Slatina, Bals, Caracal, Corabia si Draganesti Olt pana la data  de 06 august 2024 pentru a beneficia de indemnizatie de somaj conform legii 76/2002  privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. Neînregistrarea până la această dată  atrage imposibilitatea acordării indemnizaţiei de şomaj.

In cazul depasirii termenului (06 august 2024) absolventii vor beneficia doar de celelalte masuri active prevazute de lege: informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană aflata în căutarea unui loc de munca, sunt urmatoarele :

– act de identitate;

– act de studiu sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii.

Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă şi sunt înregistraţi la AJOFM Olt, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de  învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare(660 lei) pot solicita indemnizaţie de şomaj. Acest drept se acordă la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 330 lei.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here