Oltenii au de ales dintre aproximativ 170 de candidați pentru Parlamentul României

0
663

Zeci de politicieni, fie pe listele unui partid politic, fie independenți și-au depus candidatura pentru alegerile Parlamentare ce vor avea loc pe 1 decembrie.

Pe liste se regăsesc atât parlamentari cu vechime dar și nume noi.

Douăzeci și unu de partide au depus liste pentru alegerile Parlamentare. Printre ele partidele cunoscute – PSD, PNL, USR, AUR, UDMR, dar și multe altele mai puțin cunoscute publicului larg.

Conform datelor de la BEJ, au fost depuse 24 de liste și candidați independeți, iar unul a fost invalidat. Astfel, la Olt, avem 23 de liste ale candidaților unor partide și doi independenți, Victor Tița și Marian Renghea.

Pentru Senatul României, de la Olt sunt 61 de candidați. 9 partide parlamentare au depus liste complete cu câte 5 candidați iar ale 12 formațiuni politice au avut liste și cu câte un candidat. Și la Camera Deputaților situația este relativ asemănătoare. Unele partide nu au reușit să iși găsescă candidați. Avem 107 candidați care se regăsesc pe 10 pe liste complete sau pe cele 11 incomplete. Doi independenți , candidatura unuia a fost respinsă iar PNL a avut un candidat in plus.
PSD are ambele liste complete, cu câte 5 candidați pentru Senat și 8 pentru deputați. În aceași situație sunt și PNL, AUR, USR, UDMR, Forța Dreptei, SOS, Partidul Alternativa pentru Dreptatea Națională. Liste incomplete au Partidul Reînoirii Proiectului European al României, Alianața Național Creștină, Partidul Alternativa pentru Demnitatea Națională, Partidul Ecologist, etc

Pe listele acestor partide se regăsesc și câte un candidat.

Campania electorală pentru parlamentare debutează pe 1 noiembrie și se încheie pe 30 noiembrie 2024, la ora 7:00. Votarea se va putea face până la 1 decembrie 2024, ora 21:00.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here