Primele blocuri anvelopate, din Caracal, sunt gata

0
1147

14 din cele 35 de blocuri din Caracal, aflate în plin proces de anvelopare sunt aproape gata. Potrivit edilului, Ion Doldurea acestea vor fi finalizate până la finalul anului, iar restul , conform proiectului, vor fi realizate până în iunie 2026.

Primele scări de bloc reabilitate termic vor fi recepționate, acum realizându-se ultimele lucrări. Contractul a fost semnat anul trecut, în august, și vizează „Creșterea eficienței energetice la locuințele colective”. În acest moment, 10% din blocurile din Caracal sunt izolate termic.

,,În primăvara acestui an, împreună cu ADRIAN CHESNOIU, deputat PSD, am asistat la montarea primelor schele în vederea începerii lucrărilor la trei scări de bloc. Iată că, în câteva luni, așa cum am promis, schelele au fost date jos, lucrările stabilite prin proiect fiind executate”, anunță Ion DOLDUREA, primarul Municipiului Caracal.

Lucrările constau în: modernizarea pereților exteriori; modernizarea planșeului peste etajul 4; modernizarea elementelor de construcție vitrate; intervenție la instalațiile clădirii; modernizare planșeu peste subsol; refacerea trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii; repararea finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite; lucrări de reparații la elementele de construcții care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, tencuială degradată căzută de pe fațada și eventual întărirea zidăriei în cazul în care se consideră necesară, ce trebuie realizate înaintea aplicării sistemului de termoizolare pe fațadă; uniformizarea parapetelor; construire acoperiș tip șarpantă, învelitoare, sistem de colectare și evacuare ape meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă.

Conform proiectului finanțat prin fonduri PNRR se realizează lucrări la 35 de blocuri reunind o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 mp și mai exact 700 de apartamente din 44 de scări de blocuri din cartierul Horia Cloșca și Crișan și Centrul orașului
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, valoare nerambursabilă finanțată din PNRR.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here