Corabia va avea un parc fotovoltaic ce va produce 760 KW. Iulică Oane:’ Acest proiect ne va pune la adăpost de fluctuațiile prețurilor pe piața energiei’

0
1431

Vești bune pentru corăbieni. Un nou proiect  finanțat prin Ministerul Energiei va fi implementat în orașul de pe malul Dunării.

Mai exact, Corabia va avea  un parc fotovoltaic.

Autoritățile locale  au anunțat că proiectul propus de către primarul orașului Corabia, Iulică Oane, de înființare a unui parc fotovoltaic de 760Kw în valoare de 4.745.327,03 lei, a fost selecționat pentru finanțare prin Ministerul Energiei- Fondul pentru modernizare în România.

Obiectivul proiectului ‘Înființare capacități noi de producere a energiei electrice pentru autoconsum în orașul Corabia’ este acela de a crește capacitatea de producție de energie din surse regenerabile, prin construirea unui parc fotovoltaic de către UAT Corabia, în vederea asigurării unei ponderi cât mai mari din necesarul de energie electrică al acestuia.

Prin realizarea și implementarea acestui proiect, se dorește utilizarea potențialului solar care este una din noile cerințe/tendințe implementate și utilizate într-o gamă largă. Avându-se în vedere că este o zonă cu un potențial solar bun și beneficiind de aceasta sursa nelimitată, va rezulta scăderea utilizării combustibililor fosili, independența energetică și nu în ultimul rând eliminarea poluării mediului înconjurător.

‘ Prin realizarea și implementarea acestui proiect dorim să optimizăm condițiile actuale, prin crearea unei centrale fotovoltaice, care să asigure independența energetică. Acest proiect ne va pune la adăpost  de fluctuațiile prețurilor pe piața energiei și va aduce bugetului local economii considerabile. În contextul economic actual și luând în calcul condițiile de mediu, intenția de a crea o unitate proprie de producere a energiei electrice, utilizând energia solară, reprezintă un act de responsabilitate atât față de comunitate, cât și față de mediul înconjurător. Implementarea prezentului proiect investițional vizează achiziția de echipamente și servicii și lucrări specifice cu scopul dezvoltării unității de producție a energiei electrice din surse solare’,  a declarat Iulică Oane, edilul orașului Corabia.

Parcul fotovoltaica va avea o putere  de 759,92 kWp/ 0,65 MW (puterea invertoarelor) , ceea ce va duce la scăderea  amprentei de mediu asociată consumului anual de energie electrica cu min 95% . Totodată, din producția  proprie de energie electrică din surse regenerabile  se va asigura minimum  95% din consumul mediu anual de energie electrică.

Astfel de investiții sunt gândite atât pe perioade medii, dar și lungi. Impactul lor este unul economic, iar în termen lung se va vedea în gestionarea fenomenelor de mediu.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here