Ibrahim Onur Gokdogan, workshop de formare pentru cadre didactice

0
572

In perioada 7-10 august 2024, cadre didactice de la Școala Gimnazială “Gheorghe Popescu” Mărgineni, Slobozia și Scornicesti, beneficiază de workshop-uri de formare sustinute de catre expertul invitat IBRAHIM ONUR GOKDOGAN, Turcia. Expertul invitat este profesor la scoala Hüma Hatun Özel Eğitim Anaokulu Mimar Sinan, Bursa, Turcia, in prezent detasat in Ministerul Educatiei din Turcia. De asemenea, este trainer la Asociația Dramatică Çağdaş, recunoscută la nivel internațional și acreditată IDEA, care își desfășoară activitatea în Turcia. Ca parte a activităților asociației, el desfășoară activități de pregatire a formatorilor și desfasoara voluntar ateliere de teatru pentru copii în biblioteci și zone socio-economice. Și-a absolvit masteratul în „drama” în educatia timpurie.

Potrivit Loredanei Crînguș, coordonator Erasmus:

„Aceasta activitate este finantata de UE prin programul Erasmus+, obtinuta de scoala noastra in anul 2022, pentru o perioada de 5 ani. Folosind drama ca formă de artă în scopuri educaționale, se așteaptă ca participanții să învețe drama ca metodă și să o aducă în sălile de clasă sprijinind participarea activă a copiilor, creativitatea, dezvoltarea socială și emoțională. Obiectivul principal al instruirii este de a învăța participanții procesul dramatic educațional și modul în care  acesta și obiectivele educaționale sunt integrate. În timpul instruirii, participanții vor experimenta mai întâi utilizarea dramei educaționale printr-un atelier de teatru model, se va crea structurarea dramei ca instrument educațional în mediul clasei”.

Prin activitatea de teatru, elevul va da un sens conceptelor universale, sociale, morale și abstracte prin experiența concretă a dramei. Drama în educație este o activitate care oferă cursanților diferite tipuri de învățare, cum ar fi învățare experiențială, învățarea prin mișcare, învățarea activă, învățarea prin interacțiune, învățarea socială, învățarea prin discuție, învățarea prin descoperire, învățarea emoțională, învățarea prin cooperare.

In anul scolar 2023-2024, in cadrul Proiectului Erasmus+ cu numarul:  2023-1-RO01-KA121-SCH-000143258,  pe langa formarea de care vor beneficia elevii si cadrele didactice coordonate de expertul invitat pe teme de educatie nonformala si TIC, 8 cadre didactice din scoala noastra au beneficiat de formare pe teme de TIC si educatie incluziva, avand ca furnizori: Euromentor Barcelona Spania, ITC International training center, Praga, Cehia si Maksima teacher training centre, Split, Croatia. Activitatile de formare finantate prin Programul Erasmus+ vor contribui la cresterea calitatii actului educational si la cresterea prestigiului unitatii noastre.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.