Anul acesta se reia Concursul “Medicii de mâine ” de la Greceanu. Primaria a alocat bani pentru organizare

0
1920

Primăria Slatina a alocat fonduri din bugetul local pentru organizarea Concursului Regional „Medicii de mâine” de la Colegiul Național “Radu Greceanu”. Concursul „Medicii de mâine”, ediția a IX-a, va fi organizată pe 7 mai la Slatina și va beneficia de sprijin financiar de 4.000 de lei din partea autorităților. Concursul este organizat la iniţiativa profesorilor de biologie din Colegiul „Radu Greceanu” şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, coordonatorii fiind profesorii Mariana Mihai și Gianina Pîrvu. Finanţarea este asigurată de Primăria Slatina.

“În acest an, Colegiul Naţional ”Radu Greceanu” a inițiat organizarea desfășurării celei de-a IX-a ediție a Concursului Regional „Medicii de mâine” (domeniul anatomiei şi fiziologiei umane), în colaborare cu Primăria municipiului Slatina și sub egida Ministerului Educației, iar pentru organizarea în bune condiții, Primăria municipiului Slatina va aloca un sprijin financiar în valoare de 4.000 lei, sumă ce va fi utilizată pentru achiziționarea materialelor consumabile, materialelor promoționale și pentru acordarea premiilor ce vor fi acordate în cadrul concursului ce va avea loc în data de 7 mai 2022”, se arată în proiectul de hotărâre. Vor intra în concurs 150 elevi, din mai multe judeţe. “Ne așteptăm să se înscrie câți mai mulți elevi. Până acum s-au înscris elevi din Olt, Gorj, Vâlcea, Teleorman, Neamț. Am fost contactați și de cei din București”, a declarat Geanina Pârvu, director CNRG.

Pandemia a blocat organizarea acestui concurs în anii trecuți, deoarece nu s-a dorit trecerea în sistem online a competiției. Anul acesta se reia concursul. “Ne dorim să avem o competiție în anii buni. Anul trecut nu am organizat concursul fiindcă nu am vrut să facem o variantă online. Sperăm să avem mulți concurenți, din liceul nostru deja s-au înscris 19 elevi”, a completat Pârvu. Concursul vizează elevii de gimnaziu şi liceu pasionaţi de biologie, care doresc sa urmeze o carieră în domeniul medical. Pot participa pentru secţiunea gimnaziu, elevi din clasa a VII-a si a VIII-a, iar pentru secţiunea liceu elevii din clasele a XI-a si a XII-a. Elevii vor fi premiați în funcție de punctaj. 20% dintre participanți vor primi mențiuni, iar 40% vor primi medalii.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here