Legume oltenești, vândute online

0
1598

În timp de pandemie, piața s-a mutat pe rețelele de socializare. Mai mulți fermieri olteni au ales să își vândă produsele pe internet, dar asigură si transportul. Astfel, clienții nu vor încălca măsurile Ordonanțelor militare, si vor avea și legume proaspete.
În această perioadă în care clienții din piețe sunt din ce în ce mai puțini, iar în supermarketuri concurența din import nu le dă nicio șansă, afacerile pe rețelele de socializare sunt unica lor scăpare.
Așa se face că din ce în ce mai mulți legumicultori aleg această soluție, iar ofertele sunt din ce în ce mai diverse.
Sunt și legumicultori care sunt ‘veterani’ pe rețelele de socializare. Oamenii au înțeles că pentru a vinde trebuie să răspundă nevoilor cumpărătorilor. Știm că cei mai mulți nu mai ajung să facă piața, și astfel se mulțumesc să cumpere legumele din import din supermarketuri, astfel că livrarea la domiciliu a legumelor proaspăt culese din grădină este cea mai bună soluție.


Un fermier din Colibași, Olt, livrează legume proaspete din grădina sa, direct la ușa clientului.
Deși are această afacere online de ceva timp, pandemia a făcut să crească și numărul clienților. Astfel, mediul online a făcut legumicultura să fie mult mai profitabilă decât atunci când vindea în piață. Acum, în perioada pandemiei, au fost zile în care vânzarea este între 5 și 50 de coșuri, iar legumele din Colibaș au ajuns pe mesele clienților din Slatina, Pitești, Craiova și București.
„Pandemia a schimbat în bine până acum. A prins avânt această afacere. Am încercat să vindem în piață la Zahana, pe partea de apicultură, am avut contracte și în Irlanda și cu un magazin din Slatina, dar nu a mers”, ne-a spus Marius Ivanov.
Afacerea este una de familie, unde pe o suprafață de 2000 de mp se cultivă legume specifice fiecărui sezon.
Pentru 25 de lei, cumpărătorii primesc un pachet ce conține 4 buc salată verde, 6 legături ceapă verde, 2 legături usturoi, 6 legături ridichii, 2 legături mărar verde, 2 legături pătrunjel verde.
Conținutul coșului se schimbă în funcție de sezon, astfel că săptămâna acesta este ultima în care mai pot fi livrate verdețurile pentru salată.
„Încercăm să ne adaptăm și să ducem oamenilor produse tradiționale, cu gust. Noi încercăm sa reducem intervenția cu substanțe chimice la minim. Nu putem să facem o agricultură 100% ecologică, dar facem tot ce putem să obținem produse bune, tradiționale, cu gustul de altădată”, a completat fermierul.
Clienții fermei Ivanov pot cumpăra și produse apicole. Comenzile care conțin și miere sau polen proaspăt au prioritate la livrare:
Miere polifloră – 20 ron / kg
Miere cu sirop de cătină – 40 ron / kg
Polen Proaspat – 50 ron / 1 kg sau 30 ron / 500 gr
Din păcate oltenii, și în general, românii, nu consumă produse apicole, astfel că puțini sunt cei care solicită și aceste produse.
„Consumul de produse apicole la noi este foarte scăzut, iar apicultura nu este susținută cu subvenții așa cum este în UE. Cândva aveam 300 de familii de albine și obțineam tone de miere, acum mai avem 50 de familii”, a completat Marius Ivanov.
Livrarea coșului cu legume proaspete se face zilnic, iar tot ce trebuie să faceți este să intrați pe pagina de socializare GUSTURI ALESE DE LA FERMA IVANOV iar printr-un mesaj privat puteți avea legume cu gust pentru o salată de sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.