Pentru toate gusturile – de post și de dulce

0
103

De joi, în curtea MADR veți găsi produse cu poveste, din toate colțurile țării.

Pe lista expozanților se regăsesc nume sonore precum Magiunul de prune Topoloveni – primul produs românesc cu Indicație Geografică Protejată, care a aniversat recent 14 ani de la recunoaștere, sau Telemeaua de Sibiu, un alt simbol al tradiției gastronomice românești.

Alături de ele, vizitatorii pot descoperi și produse în curs de recunoaștere la nivel european, precum Țuica Sordony de Horezu sau Cașul afumat din Bucegi, toate realizate după rețete moștenite și cu respect pentru ingredientele locale.

Oferta este una generoasă, gândită pentru toate preferințele alimentare:

  • Legume și fructe de sezon: ceapă, usturoi, mere, pere, prune afumate sau deshidratate;
  • Dulcețuri, siropuri, zacuscă și tocănițe, preparate după rețete din Argeș, Suceava sau Caraș-Severin;
  • Miere și produse apicole din Buzău, Argeș, Suceava și Sibiu;
  • Preparatele din carne realizate fără aditivi, sub branduri precum „Meșteșugari de Gusturi” sau de la Măcelăria Kovacs din Covasna;
  • Lactate premium din lapte de vacă, oaie și capră, din zone precum Fundata, Voinești sau Pojorâta;
  • Produse de panificație și patiserie: pâine de casă cu cartofi, cozonaci, alivenci, poale-n brâu și prăjituri fără zahăr;
  • Preparatele din pește, marca „Victorița Pescărița”, precum scrumbia marinată, zacusca de pește sau tocană de păstrăv;
  • Vinuri românești, din soiuri alese, provenite de la Crama Viișoara din Constanța.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.