Trei proiecte culturale și sportive vor primi finanțare. Primăria redistribuie banii rămași în urma organizării altui proiect

0
1104

Mâine, aleșii locali slătineni sunt chemați să aprobe, în ședință extraordinară,  alocarea unei sume de bani către alte trei proiecte organizate de Primăria Slatina.

Potrivit proiectului de hotărâre ‘ în urma organizării concursului de cultură generală ”Disney Cup” ediția a XVI-a  ce a avut loc în perioada iunie – septembrie 2024 a rezultat o economie de 30.000 lei’, iar acești bani vor fi redirecționați pentru organizarea altor trei  evenimente pentru care nu au fost, inițial, alocat un buget mai mare.

Proiectul prevede ‘necesitatea reglementării și redistribuirii sumelor în calendarul programelor și proiectelor culturale, educative și manifestărilor sportive pe anul 2024 în vederea asigurării celor mai bune condiții de desfășurare și necesitatea demarării procedurilor necesare în vederea organizării evenimentelor Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Concurs de creație literară ”Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, Campionat tenis de câmp, ce au fost planificate a se desfășura în perioada octombrie – decembrie 2024.’

Programul și și proiectele culturale, educative și manifestările sportive pe anul 2024, sau cel puțin cele care încă nu au avut loc va fi modificat. Astfel, toamna acesta vor mai avea loc șase evenimente. În acest weekend are loc Ziua Mondială a Curățeniei cu un buget alocat de 1000 de lei. La finalul lunii are loc cea de a XXVIII a ediție a Festivalului ‘Oltenii și restu’ lumii’- 690.000 lei, 45.000 lei sunt alocați pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice ce va avea loc pe 1 octombrie apoi va avea loc prima ediție a Turneului de Șah cu un buget de 50.000 de lei iar un alt concurs sportiv ajuns la ediția a IX a  este ‘Cupa Slatinei la Înot’ pentru care au fost alocați 1000 de lei. Concursul de creație literară, ‘Slatina. Acasă la Eugen Ionescu’ are alocată suma de 10.000 lei.

Pentru ultimele luni din an sunt programate cinci proiecte care au devenit tradiție. Vorbim despre sărbătorirea Zilei Naționale pentru a cărei organizare Primăria a alocat 1000 lei. Totodată, câte 1000 de lei sunt alocați pentru organizarea târgului de Crăciun, ‘Povestea lui Moș Nicolae’,‘Desaga lui Moș Crăciun’ și pentru petrecerea din noaptea dintre ani.

Mâine, ședința extraordinară a Consiliului Local va avea loc, pentru prima dată, în sala de teatru a Centrului Cultural ‘Eugen Ionescu’.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here