Primarul din Bărăști a fost plasat sub control judiciar. Procurorii îi interzic exercitarea atribuțiilor

0
1430

Un alt  primar din Olt a fost plasat sub control judiciar. Acesta este  cercetat pentru luare de mită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Olt susțin că edilul  ar fi perceput „comision” de 10% din mai multe contracte, achiziții directe.

Augustin Predel, primarul comunei Bărăști,  ar fi semnat mai multe contracte de achiziție, prin procedura achiziției directe, percepându-le în schimb administratorilor un „comision” de 10% din sumă.

Mai mult, procurorii îi interzic primarului să-și mai exercite funcția de primar de care s-a prevalat în săvârșirea faptei de luare de mită. Așa că, acesta nu mai poată să își exercite funcția ultimele luni din mandat.

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 01.08.2024 luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul P. A.-primar al unei comune din jud. Olt sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin.1 C.p., rap. la art. 6 şi 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.(4 acte materiale), stabilindu-se să respecte mai multe obligaţii, printre care: „să nu exercite funcţia de primar în cadrul Primăriei com. B., jud. Olt, de care s-a prevalat în  săvârşirea faptei de luare de mită”, au transmis procurorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

În dosarul în care primarul este acuzat pentru luare de mită, doi inculpați sunt acuzați de dare de mită, și aceștia fiind plasați sub control judiciar. Cei doi sunt reprezentanți ai unor societăți comerciale din Potcoava, județul Olt, care au fost dispuși să plătească 10% din valoarea contractelor de achiziție către primar.

„În fapt, s-a reţinut că, în cursul anului 2021, inculpatul P. A.-primar al unei comune din județul Olt a pretins un procent de 10 %  din valoarea fiecărui contract atribuit, de la inculpaţii M. M. şi M. F., din orașul Potcoava, județul Olt, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Olt, în schimbul atribuirii directe a unor contracte de achiziții publice, în acest sens fiind încheiate un număr de patru contracte, având ca obiect achiziția de articole de mobiler urban, precum stații maxi-taxi, bănci parc, coșuri stradale din metal acoperite cu șipcă din lemn, lampadar metalic cu trei brațe luminoase ş.a.”, mai precizează procurorii.

Augustin Predel a fost ales primar în urmă cu patru ani din partea PNL Olt, iar la alegerile din iunie a candidat din partea AUR. El a pierdut în fața candidatului PSD Olt. Acum, atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimar, până în toamnă, la investirea noului edil.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here