Luptătorii de la Acțiuni Speciale au intervenit pentru imobilizarea unui bărbat din Priseaca

0
304

Inspectoratul de Poliție Județean a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o adresă din comuna Priseaca, județul Olt, mama sa i-ar fi luat cheile autoturismului personal, refuzând să i le înapoieze. La fața locului, s-au deplasat polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți. La sosirea echipajului de poliție, bărbatul ar fi avut asupra sa arme albe și ar fi avut un comportament agresiv, adresând polițiștilor amenințări cu moartea. Totodată, acesta ar fi produs mai multe pagube autospecialei de poliție, motiv pentru care polițiștii au solicitat intervenția luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt. După intervenția echipajului din cadrul, bărbatul a fost imobilizat și încătușat. Acesta a fost legitimat de către organele de poliție, fiind un  bărbat de 36 de ani, din localitate, care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind internat pe Secția de Psihiatrie a unității medicale.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii de măsuri legale. În cursul zilei de 10 iulie, în urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina a dispus reținerea bărbatului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La data de 11 iulie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Slatina, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de acesta. Bărbatul a fost reintrodus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here