Prin Slatina pe bicicletă: Primăria a achiziționat biciclete, triciclete și stații de încărcare

0
1193

Primăria Slatina continuă implementarea proiectelor care vor transforma orașul in unul verde și smart.

Municipalitatea a achiziționat 110 biciclete, 12 triciclete pentru persoane vârstnice și cu dizabilități și s-au instalat 5 stații de încărcare vehicule electrice în cadrul unui proiect în valoare de aproape cinci milioane de lei.

‘Bicicletele achiziționate prin proiect au fost testate astăzi, în contextul eforturilor ce se depun pentru diminuarea poluării, dar și pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea emisiilor GES datorate transportului urban și promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete) și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor în Municipiul Slatina, precum și instalarea de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice’, anunță edilul Emil Moț.

Valoarea „Proiectului integrat de mobilitate durabilă (componentele biciclete și vehicule electrice)” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este de 4.968.292,27 lei.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here