OLT: S-au primit teste de salivă doar pentru o testare.

0
1545

În această dimineață la ISJ Olt a sosit o nouă tranşă de teste de screening pentru Covid-19, necesară testării elevilor. Din cauza întârzierii livrării acestora, Ministerul Educației a schimbat zilele de testare. Astfel că, în loc de luni și joi, elevii vor fi testați în zilele de marți și vineri.

Și asta doar în teorie. Oltul a primit 38.400 de teste iar elevi avem aproximativ 54.000 de copii în unitățile școlare. În stocul ISJ Olt mai sunt nerepartizate alte 28.000 teste.

În această dimineață directorii școlilor au fost chemați la prima oră să ridice testele. În cursul nopții au fost informați că la ora 05.00 testele vor ajunge. Pentru a avea timp să le împartă la elevi până la ora 12.00 s-a cerut prezentarea tuturor la ISJ, dar și o raportare a testelor rămase nefolosite.

Potrivit inspectorului general ISJ Olt, Victor Iacobescu, la nivelul județului testarea elevilor se va face miercuri, deoarece directorii nu vor avea timp fizic să asambleze testele și să le distribuie. În felul acesta testarea se va face la mijlocul săptămânii iar stocul alocat județului va fi suficient.

Redactor :Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here