Amenzi pe bandă rulantă înainte de Paște

0
1116

În ultima lună, inspectorii sanitari au intensificat controalele pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale. În urma controalelor, au fost găsite nereguli într-un restaurant din Balş, trei magazine alimentare din Izbiceni, două magazine de desfacere peşte din Corabia și un centru de ambalare ouă din Stoicăneşti.

Potrivit repezentanților Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt în perioada 22 martie – 6 aprile 2021 au fost realizate acţiuni de control oficial și măsuri de supraveghere sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru a asigura comercializarea unor alimente sigure şi pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. „Au fost efectuate un număr de 97 controale care urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, magazine de desfacere peşte, etc) .

De asemenea, în trafic au fost realizate 2 controale, cum s-a precizat, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Olt şi nu s-au depistat nereguli. Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare fiind aplicate 9 avertismente conform OG 2/2001, cu modificările şi completările ulterioare şi 7 sancţiuni contravenţionale conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare toatală de 36800 lei”, se arată în comunicatul emis de DSVSA Olt.

În cele șapte unități alimentare (1 restaurant din Balş, 3 magazine alimentare din Izbiceni, 2 magazine de desfacere peşte din Corabia, 1 centru de ambalare ouă din Stoicăneşti) au fost constatate următoarele neregului: spaţii, utilaje şi echipamente de lucru neigienizate, expunerea peştelui la comercializare fără respectarea condiţiilor de protecţie faţă de mediul exterior, etichetare necorespunzătoare, funcţionare în spaţiu neaprobat sanitar veterinar, supraaglomerarea spaţiului de comercializare şi a agregatelor frigorifice, agregate frigorifice neigienizate, nu se monitorizează temperatura, neprezentarea dosarelor medicale, neconcordanţă cu privire la documente.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here