Ofertele educaționale ale liceelor din Olt, promovate online

0
1574


După două luni, timp în care pandemia a blocat cursul firesc al vieții, școlile încearcă să reintre în normal. În anii trecuți, acest perioadă era destinată organizării porților deschise. Perioadă în care elevii din clasele a VIII a vizitau liceele și puteau să își aleagă ce profil vor să urmeze.
În prezent, oferta educațională a liceelor este făcută public tot prin intermediul rețelelor de socializare.
Inspectoratul Școlar postează pe pagina de Facebook toate ofertele educaționale ale liceelor, astfel încât directorii școlilor generale și diriginții de la clasa a VIII a să le poată prezenta elevilor.
‘Pe pagina de Facebook a ISJ Olt a postat oferta educațională a fiecărui liceu, iar de acolo diriginții le pot lua să pot discuta cu elevii. Fiecare liceu trebuie să își promoveze oferta educațională așa cum pot. Totodată, în perioada în care elevii se vor întoarce la școală, după 2 iunie, se pot purta astfel de discuții la clasă ’, a spus Victor Iacobescu, inspector adjunct ISJ Olt.
Directorii liceelor tehnice își fac griji că din cauza pandemiei vor fi elevi care vor rămâne neșcolarizați. Vorbim despre elevii care nu știu ce vor să facă mai departe, ce liceu să urmeze.
‘Ne este teamă că mulți elevi din mediul rural vor rămâne neșcolarizați. Totul depinde de autoritățile locale și de directorii de acolo pentru ca toți elevii să fie îndrumați’, a spus directorul adjunct al Liceului Tehnologic’Alexe Marin’, Valeria Diaconu.
Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, directorii din școlile din mediul urban au o sarcină foarte bine trasată.
‘Săptămânal au ore de consiliere, care se face prin intermediul rețelelor de socializare. Au fost trimise toate ofertele educaționale ale liceelor. Fiecare elev este consiliat, în acest moment mai mult de jumătate optează pentru liceele tehnice și tehnologice. Noi îi ajutăm astfel încât nimeni să nu rămână neșcolarizat la toamnă. Nu rămâne în urmă nimeni’, a explicat Claudya Neacșu, directorul Școlii din Găneasa.
Pe 2 iunie elevii de clasa a VIII a se vor întoarce în bănci pentru pregătirea pentru Evaluarea Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here